Stödmedlemmar

Vill du blir stödmedlem?
Svenska Akustiska Sällskapet är öppet för stödmedlemmar.
För kostnader och information, kontakta oss på  info@akustiska-sallskapet.org

Faleco är en leverantör av instrument och system för mätning och analys av ljud och vibrationer. Vi erbjuder innovativa produkter med hög kvalité och användarvänlighet. Våra kundrelationer värderar vi högt och strävar därför att ha en öppen och ärlig dialog med våra kunder.


Vibratec Akustikprodukter – Specialister på Chock, Ljud och Vibrationer.
Vibratec strävar efter att vara det främsta valet för kunder som står inför utmaningar med chockdämpning, ljudisolering och vibrationskontroll. Vi erbjuder produkter och tjänster som passar en mängd olika industrier och projekt, från finmekanik till omfattande offshoreinstallationer.
På Vibratec fokuserar vi på att lösa våra kunders utmaningar genom att kombinera lång branscherfarenhet med djup professionell expertis inom ljud- och vibrationslösningar.
Med intern design- och produktionskapacitet skapar vi allt från standardlösningar till skräddarsydda system som passar våra kunders unika behov. Dessutom erbjuder vi expertrådgivning och installationstjänster.

Founded in 1942, Brüel & Kjær Sound & Vibration Measurement A/S has grown to become the world’s leading supplier of advanced technology for measuring and managing the quality of sound and vibration. We use our core competences and comprehensive range of products and solutions to help customers solve sound and vibration challenges. Since the 1950s, our products have set the standard to which others are compared.

 


WSP är ett av världens ledande konsultbolag och rådgivare inom samhällsutveckling. Vi utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Med 67 000 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. I Sverige har vi omkring 4 000 medarbetare.PE Teknik & Arkitektur är ett ledande konsultföretag med fokus på byggnader och allt runtomkring. Vår vision har varit tydlig sedan start: att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar. Tillsammans skapar vi byggnader med bredd, höjd och hållbarhet.


Norsonic är en av världens ledande tillverkare inom lösningar för mätning av ljud och vibrationer.
Norsonic Kalibreringslaboratorie är ett internationellt ackrediterat laboratorium. Detta säkerställer att kvaliteten på de uppmätta värdena är på högsta möjliga nivå.
Norsonic är aktivt i standardiseringsarbetet, både på nationell och internationell nivå. Vi tycker det är viktigt, som en tillverkare av hög kvalitet att våra produkter är tillverkade i enlighet med de kommande versionerna av relevanta standarder, kombinerat med den senaste tekniken.

ACAD är akustikkonsulten med bredd och kompetens genom hög akademisk utbildning, lång erfarenhet och ett brett praktiskt kunnande. Våra akustiker har genomgående hög utbildningsnivå, doktorer och civilingenjörer. Vi formar enkla genomförbara lösningar och ger tydliga svar på akustiska frågeställningar. Det gör vi genom att ha en stor analytisk förmåga och starkt engagemang. Vi söker fler duktiga akustiker. Besök gärna vår hemsida och läs mer om oss och våra projekt.

 

Bjerking har mångårig erfarenhet inom akustik, buller och vibrationer och kan erbjuda alla typer av tjänster som rums- och byggnadsakustik, utredningar, projektering och mätningar.

Tyréns erbjuder marknadsledande tjänster inom bygg- samhälls- och industribuller. Genom att i alla lägen sträva efter att erbjuda en leverans som når längre än konkurrenterna utmanar vi både oss själva och branschen. Tyréns kan, genom sin engagerade ägare Sven Tyréns stiftelse, aktivt arbeta för att genom forskning ochutveckling bidra till ett tystare och bättre samhälle som gagnar såväl kunder som invånare och samtidigt gör vårt arbete så mycket roligare!

Sweco erbjuder ledande expertis inom områdena akustik, ljud, buller och vibrationer. Vi utför uppdrag både nationellt och internationellt och har lokal förankring i flertalet städer i Sverige, Norge och Danmark.

Efter många innehållsrika år på Ingemansson har vi antagit utmaningen och startat eget ljud- och vibrationskonsultföretag. Tillsammans har vi mer än 60 års praktisk erfarenhet av beräkning, projektering, utredning, mätning, undervisning, forskning samt arbete med standardisering.

 

Akustikon är ett specialistteam inom Norconsult AB. Vi har många års erfarenhet inom byggakustik, vibrationer, bullerutredningar, produktutveckling, AV-teknik, sals- och rumsakustik. Vi specialiserar oss inom akustisk design av multifunktionella salar, teatrar, kyrkor och kontorslandskap. Vi är akustiker och tekniker som ser till helheten och löser alla typer av akustiska frågor.

 

På Efterklang designar och säkrar vi ljudmiljöer.
Vi erbjuder rådgivning kring akustik och vibrationskontroll. Vår expertis sträcker sig över ett brett spektrum och skala av akustiska utmaningar, från byggnadsakustik till industribuller, stads- och trafikljud och produktutveckling. Vi tillhandahåller också prisbelönad expertis inom ljuddesign och så kallad audio branding

 

Sto Scandinavia AB utvecklar, producerar och marknadsför produkter och systemlösningar inom Fasad, Interiör, Akustik, Golv och Betong. Våra akustiksystem baseras på speciellt utformade skivor av återvunnet glas eller byggs upp med dämpande puts. Vi är verksamma i hela Norden och tillhör den världsomfattande koncernen Sto SE & Co. KGaA.

Akustikverkstan utför mätningar, beräkningar och utredningar för de flesta frågeställningar inom byggnadsakustik, väg- och tågbuller, rumsakustik, ljudisolering, vindkraftsbuller, maskinakustik, markvibrationer, industribuller etc. Vi har även egna akustiklaboratorier för mmätningar av ljudabsorption, ljudisolering, stegljudsisolering samt ljudutstrålning. Akustikverkstan är inte störst i branschen, men har hög utbildningsnivå, stor erfarenhet och gediget engagemang.

 

Acoutronic är sedan 23 år en ledande leverantör av mätinstrument och system för mätning och analys av ljud- och vibrationer. Vi saluför ett komplett sortiment av mikrofoner, kalibratorer, ljudnivåmätare, analysatorer och akustisk kamera. Vi gör även konsultarbeten på förfrågan.


Ecophon bidrar till en bra inomhusmiljö på arbetet, i skolan och inom vården. Det gör vi genom att utveckla, tillverka och leverera akustikprodukter och system som bygger på den naturliga utvecklingen av den mänskliga hörseln – så att vi kan uppleva ljudet inomhus på samma sätt som utomhus, eftersom det helt enkelt är bättre för oss människor. Vi har dessutom gedigen kompetens inom rumsakustik, våra specialister hjälper till att skapa bra ljudmiljöer inom till exempel skola, vård och kontor. Vårt löfte ”A sound effect on people” är kärnan i allt vi gör och något vi är stolta över. Detta löfte innebär att vi ivrigt förespråkar vikten av god rumsakustik för människors välmående – oavsett rum, aktivitet eller behov.

Audio Data Lab grundades 1979 av Ingemar Ohlsson och inriktade sig tidigt på design av musikstudior, radiostudior, TV-studior och filmmixrum. Idag arbetar företaget även med akustik och byggakustik i biografer, bostäder, kontor och restauranger. Företaget projekterar högtalarsystem för hörsalar, konserthus, museum och arenor och har också stor erfarenhet av olika ljudmätningar, exempelvis kartläggning av bullerstörningar och intrimning av högtalaranläggningar.

Vi levererar vibrations- och bullerdämpande material som skapar rätt akustisk miljö. Våra lösningar isolerar vibrationer, stomljud, stegljud och buller i allt från fastigheter och industrilokaler till spårbunden trafik. Innovationer som skyddar människor och känslig utrustning. Vi hjälper våra kunder att finna den mest optimala lösningen i varje projekt, rätt lösningar leder till bättre funktion och lönsamhet. 
Christian Berner grundandet av bolaget 1897, det blev startskottet för det som med tiden kom att bli en organisation som hjälpt till att effektivisera och förbättra industrier över hela Norden. Vi skapar tysta miljöer. 


Artifon är specialister på hus för scenkonst. Förutom akustik så erbjuder vi rådgivning inom AV-teknik, scenljus och scenteknik. Vi har sedan starten 2002 arbetat med många stora spännande projekt i Sverige och Norge. Vi söker ständigt efter engagerade konsulter med kunskap och intresse av scenkonst.

Rothoblaas har en passion för innovation och högkvalitativa byggprodukter. Vår expertis inom träkonstruktioner har lett till utvecklingen av innovativa akustiklösningar som garanterar en hög ljudisolering och minskar buller, vibrationer och efterklang i alla typer av byggnader. Rothoblaas akustiklösningar är enkla att installera och kan anpassas efter varje unikt byggprojekt. Vårt sortiment omfattar isolerande mattor, membran, tilläggsprodukter till golvsystem och takpaneler som alla bidrar till en bättre akustisk miljö och högre trivsel för de som vistas i byggnaden. Dessutom är Rothoblaas miljövänliga akustiklösningar en del av företagets engagemang för hållbarhet. Med Rothoblaas får du inte bara en högkvalitativ lösning på dina akustikproblem, du får också en produkt som är skapad med miljön i åtanke. Med Rothoblaas kan du skapa tysta och behagliga utrymmen utan att göra avkall på design eller funktionalitet.