Ljudmiljöpriset

Ljudmiljöpriset instiftades av Svenska Akustiska Sällskapet 2018 eftersom vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma insatser för god ljudmiljö i samhället. Det går till projekt eller miljöer där extra insatser har gjorts för att åstadkomma en bra ljudmiljö för de människor som arbetar där eller är där som gäster, kunder eller besökare.
Har du förslag till framtida ljudpristagare ? – skicka in förslag via Kontakt eller via info@akustiska-sallskapet.org !
En nominering kan innehålla kort information om projektet, några bilder, huvudtankarna kring ljudmiljön och utfallet efteråt, samt en ansvarig person som får representera projektet. Skulle det behövas kompletterande information så hör styrelsen av sig.
Sista nomineringsdag är 31 maj.

Tidigare ljudmiljöpristagare är:

2018 Per Dahlberg och restaurang Gastro i Helsingborg för den omsorg man har lagt ned på ljudmiljön vid ombyggnaden av en lokal med historia som bank och bokhandel till restaurang. Tre tydliga ljudzoner har skapats: en livligare i baren, en lugnare i restaurangen där samtal är möjliga även när det är fullsatt och en bankettsal där det är möjligt att ha evenemang och hålla tal. Aktiviteter kan pågå i alla tre miljöerna samtidigt med väl fungerande ljudmiljö.