HemOm ossLänkarKonferenserLediga jobbKurserAkustikfaktaKontaktSökLogga inStödmedlemmar
Länkar
European Acoustics Association
Acoustical Society of America
SVIB
Norsk Akustisk Selskap
Dansk Akustisk Selskab
International INCE
INCE USA
Noise/News International
Ljudmiljöcentrum vid LU
Andra akustiksällskap

SAS är medlem i European Acoustics Association. På dess hemsida kan man bland annat finna information om olika akustiska händelser, andra europeiska akustiksällskap och en akustisk ordbok. EAA har också en elektronisk gratistidning Acoustics in Practice som går att ladda ner från

https://www.euracoustics.org/activities/acoustics-in-practice

Acoustical Society of America, ASA, har en omfattande verksamhet. Den arrangerar två stora möten varje år och ger ut Journal of the Acoustical Society of America.

Vi har mycket gemensamt med och samarbetar med Skandinaviska vibrationsföreningen, SVIB. Det finns också en svensk underavdelning till Audio Engineering Society.

Vi samarbetar också med våra nordiska systerorganisationer, t.ex. genom att turas om att arrangera Nordiskt Akustiskt Möte.

Institute of Noise Control Engineering finns i två former: International INCE och INCE-USA. De arrangerar bl.a. Noise Con och Internoise samt ger ut tidskriften Noise/News International. Via INCE-USA kan man också köpa gamla proceedings från Internoise och Noise-Con som arrangeras de år som Internoise är utanför USA.

Ljudmiljöcentrum vid Lunds Universitet är ett tvärvetenskapligt centrum för ljudforskning. Nyheter, information om föreläsningar, seminarier och rapporter finns på hemsidan.

Mistras forskningsprojekt om ljudlandskap har en informativ hemsida.
http://www.ljudlandskap.acoustics.nu/ 

Uppdaterat 2015-04-30
Utskriftsvänlig sida
Svenska Akustiska Sällskapet, 0705 948142, hans.jonasson@bahnhof.se, PG 320856-8
Provided by Webforum